Necmettin Erbakan Üniversitesinden başarı bursu fırsatı

Necmettin Erbakan Üniversitesinden başarı bursu fırsatı

Necmettin Erbakan Üniversitesinde not ortalaması yüksek olan başarılı öğrenciler burs fırsatı yakaladı. Uluslararası ve yerli öğrencilere 2024-2025 Öğretim Yılı boyunca geçerli olmak üzere “NEVA Başarı Bursu” verilecek

Türkiye’nin en önemli ve büyük devlet üniversiteleri arasında yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerine verdiği imkanlara burs fırsatını da ekledi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı (NEVA) himaye ve koordinasyonunda uluslararası ve yerli öğrencilere 2024-2025 Öğretim Yılı boyunca geçerli olmak üzere “NEVA Başarı Bursu” verilecek.

Bu kapsamda, en az lisans ikinci sınıf düzeyinde eğitim gören üniversitemiz lisans programlarına kayıtlı öğrenciler NEVA başarı bursuna başvurabilecek. Başvurular sonunda genel not ortalaması 3.0’dan yüksek olan 2.sınıf ve üzeri lisans öğrencileri değerlendirmeye alınacak.

Değerlendirme sonrasında burs almaya hak kazanan öğrencilere 9 ay boyunca ayda 2500 TL destek verilecek.

neu-burs-3.jpg

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre başarı bursu için başvurdu şartları da belli oldu. Buna göre;

-NEÜ’de lisans eğitimine devam eden 2. sınıf ve üzeri tüm öğrencilerimiz başvuru yapabilecektir.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Genel not ortalaması 3.0 ve üzeri olan öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır.

Belgelendirmek koşuluyla: Bilimsel bir dergide makale yayınlamış olmak; sempozyum, kongre vb. toplantılarda bildiri sunmuş olmak; Uluslararası Öğrenci Akademisi vb. eğitim programlarına katılarak sertifika almış olmak, NEÜ tarafından düzenlenen eğitim-kültür-sanat vb. faaliyetlere katılmış olmak değerlendirme puanına katkı sağlayacak.

neu-burs-2.jpg

Nihai değerlendirme, burslandırılacak öğrenci sayısı toplamına göre, fakülte ve ülke dağılımı dikkate alınarak ilgili komisyon tarafından yapılacak. Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline getirmek için büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini, bunlardan en önde gelenlerden birinin de Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı (NEVA) olduğunu ifade etti.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.