Nuri Köroğlu Konya'yı savundu

Nuri Köroğlu Konya'yı savundu

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim” diyerek Konya’yı hedef alan sözlerde bulunmuştu. Konya Kızören Mahallesi Muhtarı Nuri Köroğlu’da bu tartışmaya dahil oldu.

Bolu’da usulsüz bir şekilde çöp döken aracın videosunu paylaşan Tanju Özcan, sosyal medya hesabından "Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü! İlgili firmaya ve araç sahibine 14.407 TL ceza tebligatı gönderildi. Ben sizin belediye başkanınıza benzemem. Türkiye'nin en temiz şehrini kimseye kirlettirmem!" ifadelerini kullanmıştı.

nuri-koroglu-ugur-ibrahim-altay.jpg

Bu paylaşımın üzerinden çok geçmeden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’da bir paylaşımda bulunarak “Konya size 5 numara büyük gelir.” diyerek Konya’da yapılan projeleri sıralayarak Tanju Özcan’a yanıt vermişti.

kizoren-mahallesi-muhtari-nuri-koroglu-hasan-kilca.jpg

Kızören Mahallesi Muhtarı Nuri Köroğlu da “Konya’mıza kimse laf edemez.” diyerek konuştu.

Karatay ilçesine bağlı Kızören Mahallesi Muhtarı Nuri Köroğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Konya’yı ve Yozgat’ı küçük göstermek, gündemde kalmak için yapılan bir paylaşımdı. Kendisinin heykelden başka yaptığı bir işi yok. Konya merkeze 70 km mesafede olan mahallemiz bile Büyükşehir belediyemizin, Karatay ilçe belediyemizin hizmetlerinden mahrum değil. Sokaklarımız tertemiz, Kızören mahallemizin iç yolları düzgün. Belediyemiz merkeze 200 km uzaklıkta olan mahalleleri bile düşünüp hizmet götürüyor. Vatandaşımız bilinçli, sokaklarda yol kenarlarında asla çöp bulamazsınız. Belediyemiz mahallemizin belirli noktalarına geri dönüşüm atık kutusu yerleştirdi. Mahalleli geri dönüşecek atıklarını biriktirip buraya atıyor.

Biliyorsunuz ki Konya merkezde ve birçok ilçede neredeyse her sokağın başında tatlı su - içme suyu çeşmeleri var. İlçe belediyemiz de bizim için içme suyumuzu getiriyor. Konya merkezden ilçelere ve mahallelere belediye otobüsleri var. Mahallemizde sosyal tesisimiz, halı sahamız ve okulumuz var. Konya Büyükşehir belediyesi mahallemizdeki hiçbir faaliyete desteğini esirgemiyor.

O yüzden herkes kendi memleketine baksın, kendi sorumluluk sahası ile ilgilensin. Belediyecilik heykel dikmekle, bere örmekle olmaz. Hele ki başka yerlere laf atarak hiç olmaz. Uğur İbrahim Altay başkanımızla birlikte varolan Konya Modeli belediyeciliği örnek alsınlar. Belki o zaman Bolulu kardeşlerimize hizmet getirmiş olabilirler."

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum