Konya'da öğrencisine cinsel içerikli mesaj atan tacizci öğretmenin cezası belli oldu

Konya’da bir okulda öğrencisine cinsel içerikli mesajlar atarak taciz eden coğrafya öğretmeninin cezası belli oldu. Olay ortaya çıktıktan sonra MEB tarafından açığa alınan ve tutuklanan sapığa 10 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Konya'da öğrencisine cinsel içerikli mesaj atan tacizci öğretmenin cezası belli oldu

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; olay, Konya’nın Selçuklu ilçesinde bir okulda yaşandı. Coğrafya öğretmenliği yapan M.K., 10 sınıfta okuyan kız öğrencisine Whatsapp ve İnstagram üzerinden “karıcığım ve sevgilim” diye hitap ederek cinsel içerikli mesajlar gönderdi.

Mesajlı taciz fiziksele dönüştü

Sapık öğretmen M.K.’nin mesajlarla başlayan tacizler kısa sürede çocuk yaştaki lise öğrencisine fiziki tacize dönüştü. Mahkeme ifadelerinde sapığın mağdur kızı evine bırakma bahanesiyle dudağından öpmeye çalıştığı ve okulda da fiziki tacizlerde bulunduğu ifade edildi.

sapik-o-evladi.jpg
Sapık öğretmenin mesajları

İddiaları reddetti

Kız çocuğunun durumu bir süre sonra ailesine anlatması üzerine; aile Konya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Savcılık tarafından açılan dosya sonucu Konya 16. Asliye Ceza Mahkemesinde cinsel taciz’ davası görüldü. Hakkındaki iddiaları reddeden sapık öğretmeni liseli kıza attığı mesajlar ele verdi.

sapik-oretmen.jpg

Cezası belli oldu

Dava sürecinde suçu sabit bulunan M.K.’nin cezası belli oldu. Buna göre sapık öğretmene mahkeme tarafından 'Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 7 yıl 6 ay, 'Cinsel taciz' suçundan da 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası olmak üzere toplam 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına verildi.

2024/09/04/konya-adliyesine-nasil-gidilir.jpg
Konya Adliyesi

Sapık öğretmenin iyi hali olmaz

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda ise şu ifadelere yer verildi:

M.K'nin B.D'ye gönderdiği ve neredeyse tamamının mağdur ile cinsel ilişki kurmaya yönelik cinsel içirikli mesajlar olduğunun anlaşılması ve tüm dosya kapsamından M.K'nin savunmalarının cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilmekle, bu nedenle mahkememizce itibar edilmemiştir. M.K.'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak ve suçtan doğan sorumluluğu kabul etmemesi, pişman bir tavrının bulunmaması, kendisine emanet edilen bir kız çocuğuna nefsi kabaran ve cinsellik düşünen birisinin iyi halli olduğundan da söz etmek mümkün olmadığı

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.