Pilav gelmeyince başkanlar bakın ne yaptı?

Konya’daki düğün davetinde pilavı geciktirirseniz ne mi olur? İşte Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular’dan uygulamalı cevap…

Bir Konya geleneğidir düğün pilavı… Civar illere nam salmıştır eşsiz tatları… Tabii ki gelenekleri ve kendini has kültürüyle… Konya’da sıcak yaz günleri düğün davetlerinde kurulan sofralarda yaşatılan geleneksel Konya Pilavı ile süslenirken, pilav masalarında görmeye alışık olduğumuz tablolardan birisi de “masaya kaşık vurma!” geleneğidir. Pilav servisi geç kalınca düğün sahibi ve servis görevlilerini uyarmak biraz da muziplik olsun diye maşaya ritmik bir şekilde kaşık vurulur. Çıkan ses “bu masa sağlam” dedirtirken, ilgililere de ona göre gardını almak düşer.
İşte Konya Pilavı’nın yaşayan geleneklerinden birisi olan masaya kaşık vurma geleneğini yaşatan isimler arasına Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular da eklendi. İki başkan hafta sonunda oturdukları masada geleneği yaşatmak adına ellerine kaşıkları alıp masalara vurdu. O anlar işte böyle görüntülendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum