Salgın hastalık nedeniyle Konya'da şenlikler iptal edildi

Salgın hastalık nedeniyle Konya'da şenlikler iptal edildi
Konya'nın bu ilçesinde geleneksel olarak yapılan şenlik ve sünnet şöleni salgın hastalık baş göstermesi nedeniyle iptal edildi. İptal kararını belediye başkanı açıkladı

Konya'da 30 Temmuz 2023 tarihinde yapılması planlanan şenlik salgın hastalık nedeniyle iptal edildi. Akören Belediyesi ile Akören Sevder Derneği tarafından organize edilecek olan geleneksel Dağ Sarınçı Şenliği ve Sünnet şöleni etkinliklerinin yapılacağı yerde ŞAP hastalığı görülmesi sebebiyle etkinlik iptal edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, "Şenliğin yapılacağı alanda şap hastalığı görülmesi nedeniyle şenlik ve sünnet organizasyonunun Şehit Hayati Yoncalık Parkı'nda yapılmasını önerdik. Ancak İlçe Tarım ve Orman ve İlçe Sağlık Müdürlüklerin yazmış olduğu rapora istinaden ŞAP Hastalığının ilçe geneline yayılma riski göz önünde bulundurularak Sevder Dernek yönetimi tarafından etkinlik iptal edilmiştir. Daha ileriki zamanda düzenlenecek olan şenlikte Akören Belediyesi olarak hizmet vermeye her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.