Sanat ve Tasarımda: SELÇUKLU FARKI

Sanat ve Tasarımda: SELÇUKLU FARKI

“Çocuklarımızı sanat ile tanıştıran merkezimiz onların el becerilerini ve yetenek geliştirmeye ve onlara yeni ufuklar kazandırmaya devam ediyor."

Selçuklu Değerler Eğitim Programı (SEDEP)’in marka projelerinden olan Sanat ve Tasarım Atölyesi öğrencilere okul dışı öğrenme ortamı sunuyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu'ya yapılan yatırımlarla ilçenin "Çocuk ve Eğitim" alanlarında marka haline geldiğini ifade etti.

photo-2023-03-18-16-30-21.jpg

Yıllardır sürekli kendini yenileyen projeleriyle eğitim hayatına yön veren Selçuklu Değerleri Eğitimi Programı (SEDEP)’in marka projelerinden olan Sanat ve Tasarım Atölyesi öğrencilerin hayal dünyasını zenginleştirerek onlara yeni ufuklar açıyor. İçersinde birçok faaliyetin bir arada gerçekleştiği Sanat Tasarım Atölyesi’nde Robotik Kodlama ve İnovasyon, Seramik (Çini), Ahşap ve Metal, Resim ve Kağıt Katlama atölyeleri yer alıyor.

photo-2023-03-18-16-30-23.jpg

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Sanat ve Tasarım Atölyesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi olarak fiziki eğitim yatırımlarının yanı sıra, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) gibi marka bir projeyi başarı ile yürüttüklerini ifade ederek, “Atölyemiz Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezimizde Selçuklu Belediyemiz, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOP işbirliği ile Milli Eğitim Bakanlığının ‘Eğitim 2023 Vizyon Belgesi’nde de yer alan ve genelde Selçuklu halkının, özelde öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sunacak çok önemli bir tesis olmuştur. Atölyemizde; Robotik Kodlama ve İnovasyon, Çini ve seramik, Ahşap ve Metal, Resim ve Kağıt Katlama atölyeleri kurulmuştur. Bu atölyelerle, çocuklarımıza sunulan imkânlar doğrultusunda, öğrenilen her türlü bilgi, beceri ve tutumun bir davranış olarak ortaya çıkmasının ötesinde, onların kendilerine ve topluma doğrudan hizmet edebilecek bir yetkinliğe ulaşmalarına destek olunmaktadır. Öğrencilerimizin hizmetine sunulan atölyelerimizden görme engelli, işitme engelli, özel eğitim öğrencileri ve KİMSEV öğrencileri olmak üzere tüm dezavantajlı bireyler de yararlanmaktadır. Dezavantajlı öğrenciler, diğer öğrencilerle birlikte çalışarak proje tasarımı ve uygulaması ile üretim imkânına kavuşturulmaktadır. Teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımız; kodlamayı, robot yapmayı, drone kullanmayı, akıllı ev sistemleri üretmeyi, 3d modellemeyi, simülasyonu öğrenmekte, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, ahşap ve metal işleme, seramik üretimi yapabilme, resim ve kâğıt katlama (origami) tasarımı yapma ve üretme gibi yeni uygulamalar öğrenmektedir. Öğrencilerin yanı sıra, meslek istihdamına ihtiyaç duyan, kendini geliştirme ihtiyacı hisseden bireylerin; problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme, etkili iletişim becerilerini geliştirmelerine katkı sunulmaktadır. Hedef kitlenin, bilgisayar kullanım becerileriyle donatılıp, tüketen değil üreten bireyler haline gelmelerine zemin hazırlanmaktadır. Nihai hedefimiz; çocuklarımızı yaşadıkları çağa göre değil yaşayacakları çağa hazırlayıp, genetik kodlarından koparmadan geleceğe daha donanımlı ve becerileri yüksek nesiller yetiştirmektir” dedi.

photo-2023-03-18-16-30-53.jpgphoto-2023-03-18-16-30-04.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.