Selçuklu Şivlilik Çocuk Bayramı ne zaman?

Bir Konya geleneği olan şivlilik etkinliğinin daha da anlamlı olması için geçen yıl başlatılan Selçuklu Şivlilik Çocuk Bayramı’nın bu yıl ikincisi düzenlenecek
Selçuklu Şivlilik Çocuk Bayramı ne zaman?

Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan Selçuklu Şivlilik Çocuk Bayramı için geri sayım başladı. Bir Konya geleneği olan şivlilik etkinliğinin daha da anlamlı hale gelmesi adına Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ilki geçen yıl yapılan festivalin ikincisi 25-29 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçen yıl 5 gün süren festivale 535 bin 118 kişi katılarak tarihi bir rekora imza atılmıştı. Okulların tatil olduğu bir döneme denk geleceği için Selçuklu Şivlilik Çocuk Bayramı’nın bu yılki organizasyonunda rekorun daha da geliştirilmesi öngörülüyor.

1643808308.jpg

Konuya ilişkin Selçuklu Belediye Meclisi’nde şu karar alınmıştı: “Konya'ya özgü bir gelenek olan şivliliği ulusal alanda bilinir hale getirmek ve kuşaklar arası değer aktarımını sağlamak adına gerçekleştirmeyi planladığımız ‘Şivlilik Çocuk Bayramı’ organizasyonunun Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilmesi ve Belediye Başkanına protokol yapma yetkisi verilmesi talebi Komisyonumuzca uygun görülmüştür. Meclisimizce karara bağlanmasını arz ederiz” raporu doğrultusunda; Konya'ya özgü bir gelenek olan şivliliği ulusal alanda bilinir hale getirmek ve kuşaklar arası değer aktarımını sağlamak adına gerçekleştirmeyi planladığımız ‘Şivlilik Çocuk Bayramı’ organizasyonunun Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilmesine ve Belediye Başkanına protokol yapma yetkisi verilmesine yapılan işaretle oylama neticesinde oy birliği ile karar verilmiştir.”

1643808302.jpg

Etkinlik kapsamında çocuklara hem şivlilik ve hediyeler dağıtılacak hem de renkli ve eğlenceli aktiviteler gerçekleştirilecek. Selçuklu Şivlilik Bayramı 25-29 Ocak tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılacak. (www.bbnhaber.com.tr)

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum