Şivlilik fiyatları cep yakıyor

Konya’nın asırlık geleneği “Şivlilik” için geri sayım başladı. Ancak bu sene çocuklar için kötü haber var! Fiyatlar çok yüksek… Cenaze çikolatası olarak bilinen küçük Hobby bile 65 lira olmuş!
Şivlilik fiyatları cep yakıyor

Konya’ya özgü gelenekler arasında yer alan ve nesilden nesile aktarılan Şivlilik için geri sayım başladı. Her sene mübarek üç ayların girmesi vesilesiyle ilk kandil günü (Regaib Gecesi) sabah erkenden sokağa çıkarak kapı kapı gezen ve “şivlilik” adı verilen organizasyon kapsamında çikolata ve şekerleme toplayan çocuklar 26 Ocak’ı iple çekiyor. Okulların da tatil olması vesilesiyle 5-15 yaş arası çocuk ve gençlerin şivliliğe yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

sivlilik-1.jpg

FİYATLAR UÇMUŞ!

Yerel market zincirleri de şivlilikleri görücüye çıkarttı. Marketlerde oluşturulan özel alanlarda şivlilik ürünleri satışa çıkarılırken, fiyatlar ise göz korkuttu. Yüksek enflasyon ile birlikte her şeye gelen zamlardan nasibini şivlilik ürünleri de almış. Zira kamuoyunda “cenaze çikolatası” olarak da bilinen 100’lü küçük Hobby’nin fiyatı bile 65 TL… Yüksek rakamlar karşısında şivlilik alışverişi noktasında çekimser kalan vatandaşlar, açıkladığı enflasyon rakamları ile kamuoyunun tepkisine neden olan TÜİK’in de kulağını çınlatıyor ve “TÜİK’i markete de bekliyoruz” ifadelerini kullanıyor.

İşte yerel bir market zincirinin satışa sunduğu şivlilik ürünleri ve fiyatlar…

vlilik-man.jpg

sivlilik-2.jpgsivlilik-3.jpgsivlilik.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum