TOKİ Konya'ya müjde vermişti! Ev ve arsaların yerleri belli oldu

TOKİ Konya'ya müjde vermişti! Ev ve arsaların yerleri belli oldu
TOKİ İlk Evim Müstakil Arsa Projesi kapsamında iki bölge belirlenmiş durumda. Bu kapsamda Konya'da 3 mahalle ön plana çıktı.

Konyalıların merak ettiği soru cevap buldu... Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca İlk Evim Arsa projesi kapsamında Konya kuraları 26-27 Ekim 2022’de gerçekleşmişti. Kura sonucu hak sahibi olan binlerce Konyalı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. TOKİ İlk Evim Müstakil Arsa Projesi kapsamında iki bölge belirlenmiş durumda. Her iki bölge de Selçuklu ilçesi sınırları dahilinde. Söz konusu bölgeler: Sızma-Fevzi Çakmak Mahallesi ve Sarayköy Mahallesi şeklinde.

ŞEHİR MERKEZİNE YAKIN
Tahsis edilecek arsalardan Sızma bölgesi, Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat yerleşkesine komşu olması yönüyle öne çıkıyor. Sarayköy Mahallesi ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yakın olması göze çarpıyor. Her iki bölgenin ortak özellikleriyse Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteleri Tıp Fakültelerine yakın olmaları yönüyle dikkat çekiyor.

GÖZLER TAKVİMDE
Hak sahipleri Selçuklu ilçesinde belirlenen iki bölgenin kura ile belirlenmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığının https://a.toki.gov.tr/Projeler/Arsa/arsakuratakvim.pdf sitesinden takip edilebilirler.

GÖDENE VE KARADİĞİN İŞARET EDİLDİ

Kuraya müşterek arsa için başvuran vatandaşlar için belirlenen bölge ise Meram ilçesi Gödene-Karadiğin mahallesi olarak belirlenmiş durumda. Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu Konya genelinde söz konusu arsaların teslimine Ağustos 2024’te başlanılmasının öngördüğünü bildirdi. Yapılacak sözleşme ile belirlenen arsa bedeli 10 yıla taksitlendirilecek. Vatandaşlar ilk taksitin Ziraat Bankasına ödenmesiyle arsalarının sahibi olabilecekler. 10 yıla bölünecek taksitlerde herhangi bir enflasyon farkı ödenmeyecek.

İŞLEMLER NASIL YAPILACAK?
Hak sahipleri arsalarının hangi bölgede olduğu sorgusunu e-devlet uygulamasından yada https://www.turkiye.gov.tr/ adresine e-devlet bilgilerini girerek “İlk Evim Arsa Tahsis Durum Bilgisi Sorgulama” hizmeti kısmından öğrenebilirler.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum