Türkiye fay haritasına Konya eklenecek mi? Faylar haritada yok

Türkiye fay haritasına Konya eklenecek mi? Faylar haritada yok

Konya, yıkıcı depremlerden etkilenme sıklığı açısından gerçekten de Türkiye'nin en güvenilir yerlerinden biri ama bu hiçbir zaman Konya'da deprem olmaz anlamına gelmiyor. Söz konusu Konya 3,6 ve daha öncesinde 5 büyüklüğünde depremle sallandı.

Konya, deprem konusunda Türkiye'nin en güvenilir şehirlerinin başında da gelse, şehirlerde deprem eksik olmuyor. Söz konusu depremler genellikle 3 büyüklüğü üzerinde gerçekleşiyor. Son olarak ölçülen Sefa Köy depremi 5,2 büyüklüğü olarak kayıtlara geçmişti.

5 BÜYÜKLÜĞÜNDE SALLANMIŞTI

Konya'nın fay hatları artık Türkiye haritasında yer alacak mı sorusu da son olan Sarıcalar Köyü depreminin ardından gündeme geldi. Konya'nın fay haritasında yer almayan fay hattı şehri 2023 yılında merkez üstü Çandır Mahallesi'nde 5 büyüklüğünde sarsmıştı. Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Yaşar Eren, "Fayın güneybatı bölümü Türkiye diri fay haritasında var. Kuzeydoğu kesimi, diri fay haritasında yer almıyor" demişti.

VATANDAŞLAR BİLMEK İSTİYOR

Sosyal medyanın da gündemine giren fay haritası güncellenecek mi? Sorusu Konyalıların kafasında iz bıraktı. Vatandaşlar yeni Konya fay haritası ile nerelerde deprem riski var artık bilmek istiyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.