Türkiye'deki Honda fabrikasını almıştı! Yeni yerli otomobil geliyor

Türkiye'deki Honda fabrikasını almıştı! Yeni yerli otomobil geliyor

2021 yılında Honda'nın fabrikasını satın almasıyla gündeme gelen Habaş Otomotiv'in Genel Müdürü Hüseyin Urkun, katıldığı bir etkinlikte şirketin gelecek planlarına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ikinci yerli otomobili için büyük adım atıldı. Eski Honda fabrikasını satın alan HABAŞ Otomotiv, 1 milyar avro yatırımla hem binek otomobil hem de ticari araç üretmeye hazırlanıyor.

20 BİN ADET TİCARİ ÜRETİM YAPILACAK

Hüseyin Urkun'un açıklamasına göre araçların duyurusu ise 2025'in son aylarında gerçekleşecek. Oldukça büyük hedefleri olan şirket, Honda fabrikasını da büyütüyor. Urkun bu konuda, "Daha önce Honda'dan aldığımızda 50 bin kapasiteydi. Şimdi 75-100 bin arasına çıkarıyoruz kapasiteyi. Tüm bantları yeniliyoruz şu anda. Manisa'da da hafif ticari dahil 20 bin adet ticari araç üretim kapasitesi olacak" dedi.

Genel Müdür Hüseyin Urkun'un açıklamasına göre, fabrikada sedan ve crossover modelleri üretilecek. Bu modellerin hibrit, plug-in hibrit ve benzinli versiyonları olacak. Şirket, 2025 yılı sonuna doğru yeni araçlarını tanıtmayı planlıyor.
Honda’dan devralınan fabrikanın üretim kapasitesi 75-100 bin araç arası yükseltilecek ve Renault iş birliğiyle hafif ticari araç üretimi de devam edecek. Manisa'daki fabrika da hafif ticari araç üretimine odaklanacak.
Batarya Teknolojisi: HABAŞ, Uzak Doğu'dan aldığı batarya hücrelerini #Türkiye'de paketleyerek araçlarında kullanacak. HABAŞ’ın İzmir Çiğli OSB ve Manisa OSB'deki tesislerinde Ar-Ge çalışmaları dört yıldır devam ediyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.