Türkiye'nin gündeminde olan Köfteci Yusuf'un Konya ile bağı ne?

Türkiye'nin gündeminde olan Köfteci Yusuf'un Konya ile bağı ne?

Domuz eti iddiasıyla zor günler yaşayan Köfteci Yusuf'un Konya gerçeği ortaya çıktı. Rüzgarın tersine döndüğü bu zamanlarda Köfteci Yusuf şubelerine destek için gidenlerin sayısı artıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit ve tağşiş ürün satan firmaları kamuoyuna açıklamasıyla gündemin merkezine oturan Köfteci Yusuf, iddialara rağmen yoğun ilgi görüyor. Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'ın ise Konya bağlantısı ortaya çıktı.

KÖFTECİ YUSUF KONYALI!

Köfteci Yusuf, 1978 yılında Bursa'nın Kızılhisar ilçesinde doğsa da aslının Konya-Karaman olduğunu videoda belirtti. Karaman, 1989 yılına kadar Konya'nın ilçesiydi. Orta Anadolu'nun gelişmesi maksadıyla 21 Haziran 1989’da Resmi Gazetede yayımlanan kanun ile Karaman Konya'dan ayrılarak Türkiye'nin 70. ili oldu. Köfteci Yusuf, son paylaştığı son videosunda, “Ben, Konya Karaman'dan Bulgaristan'a daha sonra İznik'e gelerek, sonrasında da Bursa Yenişehir Kızılhisar köyüne taşınan bir ailenin çocuğuyum” ifadelerini kullandı.

ŞUBELER TEKRARDAN DOLUYOR
42 ilde toplam 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf’a haksızlık yapıldığını düşünen birçok vatandaş, firmaya destek olmak için şubelere akın etti. Sosyal medyada yayılan bir videoda, firmanın şubelerinden birinin tamamen dolu olduğu gözler önüne serildi. Kısa sürede viral olan bu görüntünün altında, "Yusuf iyi reklam yaptı", "Bence Yusuf'u kuyuya attılar ama halk çıkaracak" gibi yorumlar dikkat çekti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum