Ünal Karaman: Konya Hali ne oldu?

İyi Parti Konya milletvekili Ünal Karaman, tarım bakanı İbrahim Yumaklı'nın cevaplaması istemiyle merak edilen soruyu sordu
Ünal Karaman: Konya Hali ne oldu?

İYİ Parti Konya milletvekili Ünal Karaman, hemşehrilerinin yıllardır cevap aradığı soruyu meclis gündemine taşıdı. Karaman, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın cevaplaması istemiyle verdiği son önergesinde şunları ifade etti:

"Tarımın başkenti olan Konya'da bulunan ve yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Konya Adnan Menderes Hali ve Karatay Hali'nin mevcut ihtiyaçları karşılamadığı ve ekonomik ömrünü tamamladığı açıktır. Mevcut haller tarımsal üretimdeki yoğunluğu kaldıramazken, aym zamanda Konya'nın tarımsal ticaret potansiyelini de baskılamaktadır.

20 yıldır çalışmaları devam eden, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılması öngörülen yeni hal ve lojistik merkezi projesi ise halen hayata geçirilememiştir. İl Mera Komisyonunun "proje yapılabilir" onay ve kararına rağmen Bakanlığınız, ilgili alanı mera olarak tanımlamış ve projeyi askıya almıştır. Konya'da tarımsal üretimi artıracak, kaliteli Ürünler üretilmesini sağlayacak ve çiftçilerimizin gelirini artıracak bu yeni hal projesinin bir an önce tamamlanması gerekmektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakanlığınıza tahsis edilen alanın projeye uygun olup olmadığı daha önce incelenmiş midir?

2. Proje alanının altyapı çalışmalarının tamamlandığı bilinmektedir. Bu doğrultuda Bakanlığınız vasfını bilmediği bir araziye mi altyapı çalışması yapmıştır?

3. Konyalı hemşehrilerimizin büyük bir umutla beklediği yeni hal projesinin akıbeti ne olacaktır?

4. Bakanlığınızın yeniden değerlendirme başta olmak üzere, alternatif bir çalışması var midir?

5. Konya Yaş Meyve ve Sebze Hali hangi tarihte vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır?"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.