Vatandaşlar nefes alacak! Konya banliyö hizmete giriyor

Konya'nın tarihi projesi olan KONYARAY Banliyö Hattı, ulaşımı hızlandırarak günlük 90 bin yolcuya konforlu ve kesintisiz hizmet sunarak, şehir merkezi ile sanayi bölgeleri arasında yeni bir köprü kuracak.
Vatandaşlar nefes alacak! Konya banliyö hizmete giriyor

Konya'nın ulaşım altyapısına yeni bir soluk getirecek olan KONYARAY Banliyö Hattı Projesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçiriliyor. Şehir içi ulaşımda devrim niteliği taşıyan proje, ulaşımı hızlandırarak Konya halkına büyük kolaylık sağlayacak.

5vzudo29vg6lvlctbj3qy55najmjoycjsnjvkhxj-001.jpg

NE ZAMAN HİZMETE GİRECEK?

KONYARAY Banliyö Hattı Projesi, iki aşamada tamamlanacak şekilde planlandı. İlk etap, Konya Garı ile Havaalanı arasında 17,4 kilometrelik bir hattı kapsıyor, bu hat bir yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak. Projenin ikinci etabı ise 8,6 kilometrelik bir ek hat ile Yaylapınar ve Organize Sanayi Bölgesi'ni birbirine bağlayacak ve proje başladıktan sonra 2 yıl içinde tamamlanacak. Toplamda 26 kilometreye ulaşacak olan Konya banliyö hattı, ulaşımında büyük bir dönüşüm sağlayacak.

GÜNDE KAÇ KİŞİYE HİZMET VERECEK?

KONYARAY Banliyö Hattı, günlük 90 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede olacak. Bu sayede Konya'nın Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerindeki sanayi bölgeleri ile organize sanayi bölgeleri arasında kesintisiz ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlanacak.

o5bx6ejzllqo6drwjuau8tvcqbgi1vcuepxug3yo-001.jpg

HANGİ BÖLGELERİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Projenin birinci etabı, Konya Garı ile Havaalanı arasında hizmet verecek. Bu hat, ulaşım sürelerini kara yoluna göre yarıya indirerek şehir merkezi ile ulaşım noktaları arasındaki bağlantıyı güçlendirecek. İkinci etap ise Yaylapınar ile Organize Sanayi Bölgesi arasında ek 8,6 kilometrelik bir hattı kapsayacak. Böylece şehir merkezi ile sanayi bölgeleri arasında daha hızlı ve verimli bir ulaşım sağlanacak. KONYARAY Banliyö Hattı, sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu hafifleterek şehir içi ulaşımı daha etkin ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda işçi taşımacılığında önemli bir rol üstlenerek sanayi bölgelerine ulaşımı hızlandıracak. Bu projeyle Konya, ulaşım altyapısında önemli bir ivme kazanacak ve yaşam kalitesi yükseltilmiş olacak.

mmpufmouhz6mxqpozvdetciutsofvdakh35dfieu-001.jpg

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum