Konya'da ultra fahiş kira istemişti! O ilan yayından kalktı

Konya'da ultra fahiş kira istemişti! O ilan yayından kalktı
Burası Paris değil, Londra değil, Dubai hiç değil… Burası Anadolu’nun göbeğindeki mübarek belde Konya… Ancak bu şehirde son zamanlarda hiç de alışık olmadığımız şeyler yaşanıyor. Bunlardan birisi de kiralık evler…

Kiralık konutta ipin ucu iyice kaçarken, Konya’da ilana çıkan bir dairenin fiyatı kelimenin tam manasıyla dudak uçuklattı. Hükümet yüksek kiralara karşı savaş açarken, serbest piyasa ne “dur” dinliyor ne de yasak.
Öyle ki Konya’da ortalama konut fiyatları 12-15 bin TL bandına yükselirken, son yayımlanan bir ilan ise gelinen noktayı özetledi.
Öğrenciler, asgari ücretliler, çalışanlar, memurlar kiralık daire bulmakta zorlanırken yüksek kiralar da bel büküyor, bütçeleri zorluyor.

ev.jpg

Hele ki yeni evlenecek çiftler anormal kiralar nedeniyle yuvalarını kurmakta zorlanıyor ya da ailelerinin yanına yerleşmek zorunda kalıyor.
Semtine göre değişen kira fiyatları kapsamında lüks siteler iyice raydan çıktı. Paranın hesabını yapmayan şehir zenginlerinin tercih ettiği bu konutlarda rakamlar tavan yapmış durumda.
Yaygın konut satış ve kiralık ilanları yayımlayan bir sitede yer alan bilgiye göre Konya’da 4+2 lüks sitenin aylık kirası tam 120 bin lira.

evv.jpg

Evet yanlış duymadınız. Bu konut ayda yüz yirmi bin Türk Lirası karşılığında kiralanacak. Yıllık kira bedeli ise ortalama bir semtteki küçük bir daire fiyatına yani 1 milyon 440 bin TL…
İşte bu dudak açıklatan rakam Konya’da gelinen noktayı gözler önüne seriyor.

Yaygın konut satış ve kiralık ilanları yayımlayan bir sitede yer alan bilgiye göre bir ilan sitesinde Konya’da 4+2 lüks sitenin aylık kirası tam 120 bin lira olarak yayınlanmıştı.

BBN Haber'in kamuoyuna duyurduğu haberin üzerinden saatler geçmesi üzerine o ilan yayından kalktı.

120-002.jpg

(www.bbnhaber.com.tr)

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum