AŞI POLEMİĞİ
AŞI UMUTLARI ARTTIRDI
Çin'de ortaya çıkıp 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılarak salgına dönüşen Kovid-19 pandemisinden çıkış için “aşı” adres gösterilirken, aşı geliştirmek için yaklaşık 1 yıldır devam eden hummalı çalışmalarda olumlu adımlar atıldı. Aşı çalışmalarında kısa zamanda kaydedilen başarı da Kovid-19 salgınının yaygın bir aşılama programıyla kontrol altına alınabileceğine dair umutları artırdı.
GERİ SAYIM BAŞLADI
Kovid-19 ile mücadelede örnek başarılara imza atan ve güçlü sağlık sistemi ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye, aşı konusunda da kararlı adımlar atıyor. 16 faklı proje ile yerli aşı çalışmalarını sürdüren Türkiye, bununla birlikte kış aylarında iki potansiyel Kovid-19 aşısından 75 milyon doz almayı planlıyor. Sözleşme imzalanan aşının ilk kısmının da 11 Aralık'tan sonra ülkemize geleceği duyuruldu.
KAMUOYU İKİYE BÖLÜNDÜ
Aşıda yol haritası da çıkarılırken ilk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ile yaşlı, engelli ve korumaevlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanların aşılanacağını bildirdi. Ancak Çin menşeili bu aşı ise kamuoyunu ikiye bölmüş durumda. Bir kısım aşı olacağını bunda tereddüt yaşamadığını dile getirirken bazıları ise “kesinlikle aşı olmam” diyerek olumsuz tavır ortaya koyuyor.
50 MİLYON KİŞİ AŞILANACAK
“Nüfusun en az yüzde 60’ının aşılanması gerekiyor” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “En az 50 milyon kişi en erken dönemde aşılanacak' diyen Koca, “Sağlık çalışanlarıyla birlikte önce ben aşı olacağım. 50 milyon kişiyi en erken dönemde aşılamamız lazım. Aşıların menşeinden ziyade üretim yöntemi, güvenlik ve etkinliğine bakılmalı” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.