KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9600 %0,61
47,9621 %0,68
4.383,90 % 0,01
Ara
BBN Haber Magazin ‘Hangi ünlü ile karşılıklı baklava yemek isterdiniz?" sorusuna verilen cevaplar şaşırttı

‘Hangi ünlü ile karşılıklı baklava yemek isterdiniz?" sorusuna verilen cevaplar şaşırttı

Areda Piar’ın Türkiye genelinde 14-17 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Şerbetli Tatlılar Araştırması gündem oldu. Gündem olmasının sebebi ise çok ilginç; işte ayrıntılar...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Areda Piar’ın araştırmasına göre, Ramazan ayında tatlı tüketimi belirgin şekilde arttı. Katılımcıların yüzde 45,5’i bu dönemde şerbetli tatlıları daha fazla tükettiğini belirtirken, yüzde 43,4’ü tüketim alışkanlıklarının değişmediği ortaya çıktı. Tatlı tüketiminin azaldığını belirtenler ise sadece yüzde 11,1 oldu.

Tatlı yüzde 60 dışarıdan alınıyor

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 66,3’ü şerbetli tatlısını pastane veya tatlıcılardan satın alıyor. Yüzde 28,5’i evde kendi tatlısını yapmayı tercih ediyor.

Lezzet en önemli şey

Tatlı alırken tüketicilerin en çok önem verdiği kriter yüzde 44,8 ile lezzet.

Doğal ve katkısız içerik yüzde 37,4 ile bir diğer önemli faktör.

Üretim hijyeni yüzde 7,5 ile üçüncü sırada yer alırken, marka bilinirliği yüzde 5,2, fiyat yüzde 4,5 ve ambalaj-sunum yüzde 0,7.

Katılımcıların yüzde 82,1’i şerbetli tatlı tercihlerinde özel bir seçenek aramazken yüzde 11,7’si düşük kalorili olmasına özen gösteriyor. Glutensiz tercih edenlerin oranı yüzde 3,4 iken laktozsuz olmasına dikkat edenlerin oranı yüzde 2,2 oldu.

En çok sevilen şerbetli tatlı belli oldu

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre araştırmada şerbetli tatlılar arasında, zirveye yüzde 64,1 ile baklava yerleşiyor.

Yüzde 44,6 ile künefe ikinci sırada yer alırken kadayıf yüzde 31,7 ile üçüncü sıraya yerleşiyor. Katmer yüzde 22; ekmek kadayıfı yüzde 18,8; tulumba yüzde 16,1; şekerpare yüzde 13,9; kalburabastı yüzde 12,7; revani yüzde 11,5; Kemalpaşa yüzde 8,3 ve şambali tatlısı yüzde 5,3 oranında favori tatlı seçiliyor.


O araştırma çok konuşuldu! Türkiye’nin en sevilen şerbetli tatlısı belli oldu - 5. Resim

'Hangi ünlü ile karşılıklı baklava yersiniz' sorusuna dikkat çeken cevaplar

Araştırmada katılımcılara ‘Hangi ünlü ile karşılıklı baklava yemek isterdiniz?’ sorusu da yöneltildi. Sonuçlara göre, Demet Akbağ yüzde 26 ile ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 21,5 ile Tarkan ve yüzde 11,6 ile Meryem Uzerli takip etti. Listede ayrıca Hadise (yüzde 7,4), Salih Bademci (yüzde 7,1) ve Melike Şahin (yüzde 6,9) gibi isimler de yer oldu.

Araştırmaya 784 kişi katıldı

Türkiye genelinde 784 kişinin katıldığı ve 14-17 Mart 2025 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Piar’ın Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *