Konya'daki görme engellilerden muhteşem gösteri

Konya'daki görme engellilerden muhteşem gösteri
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Rumi Görme Engelliler Derneği, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla ortaklaşa bir farkındalık programı düzenledi.

Program, görme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekmeyi ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlarken Etkinlikler aracılığı ile, görme engelli bireylerin yaşadığı deneyimlere odaklanılarak, onların günlük hayattaki mücadeleleri ve başarı hikayeleri de paylaşıldı.

whatsapp-image-2024-01-09-at-20-09-44-1.jpeg

Bu kapsamda dernek üyelerimizin kurduğu Körkütük Şamata kulübünün hazırlayıp sunduğu “Çirkin Bahtsız Mesut” ve “Hz. Mevlana’nın Yedi Öğüdü” adlı oyunlar sahnelendi. Programda ayrıca, Uluslararası Mevlana Vakfı Türk Müziği Topluluğu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı'nın gösterileri de yer aldı.

whatsapp-image-2024-01-09-at-20-09-44.jpeg

Programa katılanlar, görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları birinci elden deneyimleme fırsatı buldular. Ayrıca, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nın önemine vurgu yapılırken, toplumun bu konudaki duyarlılığının arttırılması hedeflendi.

whatsapp-image-2024-01-09-at-20-09-45-2.jpeg

Programa katılanlara teşekkür eden Rumi Görme Engelliler Derneği, "Bu anlamlı etkinliğimizin, görme engelli bireylerin toplumda daha fazla anlaşılmasına ve desteklenmesine katkı sağlamasını ümit ediyor, programımıza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2024-01-09-at-20-09-45-1.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.