Nur Sürer kimdir ve aslen nereli?

Nur Sürer kimdir ve aslen nereli?

Nur Sürer gerçek adıyla Şennur Sürer kimdir, nerelidir, kaç doğumludur, hangi dizi veya filmlerde oynamıştır?

Türk sinema, tiyatro ve dizi dünyasının önemli isimlerinden Nur Sürer, 21 Haziran 1954’te Bursa’da doğdu. Eğitimini Bursa Anadolu Kız Lisesi ve Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tamamlayan Sürer, 1971 yılında “Sindirella” filmiyle oyunculuğa adım attı.

nur-surer.jpg

İlk büyük çıkışını, 1979’da Erden Kıral’ın yönettiği “Bereketli Topraklar Üzerinde” filmiyle kazandığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’ndeki “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüyle yaptı. Sürer, 1989’da “Uçurtmayı Vurmasınlar” filmindeki performansıyla aynı festivalde bir kez daha aynı ödüle layık görüldü.

sennur-surer.jpg

Kariyeri boyunca 40’tan fazla film ve 30’dan fazla dizide rol alan Nur Sürer, hem beyaz perdede hem de tiyatro sahnesinde etkileyici performanslar sergileyerek birçok ödül kazandı. Uluslararası arenada da tanınan oyuncu, Türk sinemasını dünyaya taşıyan önemli isimlerden biri oldu.

sennur-surer-001.jpg

Sürer, kişisel hayatında iki evlilik yaptı. İlk evliliğini 1981 yılında oyuncu Bülent Kayabaş ile gerçekleştirdi ancak bu evlilik uzun sürmedi. İkinci evliliğini Sarp Kurat ile yaptı.

nur-surer-001.jpg

Aldığı bazı önemli ödüller arasında 1982 ve 1989 Altın Portakal Film Festivali “En İyi Kadın Oyuncu” ödülleri, 2010 ve 2020 Yaşam Boyu Onur Ödülleri bulunmaktadır. Nur Sürer, kariyerine yayılan başarılarıyla Türk sanat dünyasının önemli bir figürü olmaya devam ediyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.