RTÜK Başkanı açıkladı: O diziler yayından kalkabilir

RTÜK Başkanı açıkladı: O diziler yayından kalkabilir

Radyo Televizyon Üst Kurulu Bakanı Ebubekir Şahin, kurumun dizilerle ilgili detaylı bir inceleme süreci başlattığını ve ve ihlal durumunda her türlü önlemin alınacağını söyledi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin son yıllarda içerdikleri sahnelerin vahşiliğiyle ve toplumu suça yönlendirmesiyle sık sık kamuoyunda tartışma konusu haline gelen televizyon dizileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin televizyonlarda 7’den 70’e herkesin ulaşabileceği diziler hakkında geniş çapta bir inceleme başlatılacağını ve ihlal durumunda bu dizilerin yayınlandığı kanallarının ve yapımcıların çeşitli çeşitli cezalarla karşılaşabileceğini aktardı.

ebubekir-sahin.webp
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

İnceleme yapılacağını açıkladı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, Üst Kurulumuz yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir." ifadelerini kullandı.

kizilcik-serbo.jpg

"Uzmanlarımız teyakkuzda"

Gerek içerdikleri kadına şiddet sahneleriyle gerekse Türk toplumunu yanlış yansıtarak genç nesillere yanlış örnek olmasıyla tolumun geniş kesimlerinde tepki toplayan bazı diziler hakkında konuşan Şahin, “Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. “ diye ekledi.

kizilcik-serbo-1.webp

Sevilen iki dizi yakalanabilir

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bu açıklamasının ardından akıllara SHOW TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti ve NOW’da yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi geldi. Geçtiğimiz yıllarda bölümleri yayınlanmaya başlayan dizilerin kısa sürede büyük izleyici kitleleri tarafından takip edilmeye başlamasıyla popülaritesi artmaya başlamıştı. Bu iki dizinin tanınırlığının artmasıyla birlikte bazı kesimlerden tepkiler yükselmeye başlamış. Dizideki karakterlerin Türk aile yapısına uygun olmadığı itirazları yüksek sesle ifade edilmişti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum