Artık 1 sene taze kalacak! Salamura yaprak kurumunda bunu yapmayı unutmayın
Hanımların kış hazırlıklarında önemli bir yeri olan bu büyük lezzetin yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok püf nokta bulunuyor. Püf noktalara dikkat edilmesi durumunda yaprakları 1 sene boyunca saklayabilirsiniz.
SALAMURA YAPRAK TARİFİ-KULLANILACAK MALZEMELER
• 3kg. asma yaprağı
• 2yemek kaşığı kaya tuzu
SALAMURA YAPRAK TARİFİ-YAPRAK NASIL KURULUR
Salamura yaprak tarifine göre öncellikle yaprakları güzelce yıkamanız ardından da süzmeniz gerekiyor.
Salamura yaprak tarifine göre yaprakları boyutlarına göre gruplandırın.
Salamura yaprak tarifine göre pencereye suyu koyup kaynatın, su kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. Boyutlarına göre sırasıyla 3 'er dakika kaynatın.
Salamura yaprak tarifine göre yaprakları süzgeçle süzün
Salamura yaprak tarifine göre rulo yaparak kavanozun içine alın. Oldukça sıkı bir şekilde kavanozları doldurun .En üstüne ise kaynattığınız sudan ekleyin.
Salamura yaprak tarifine göre kapağını sıkıca kapatın, kapattıktan sonra ters çevirerek bekletin.
Salamura yaprak tarifine göre güneş almayan bir yerde bekletebilirsiniz.
FOTOĞRAF: “yemek.com”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.