Artık 1 sene taze kalacak!  Salamura yaprak kurumunda bunu yapmayı unutmayın

Artık 1 sene taze kalacak! Salamura yaprak kurumunda bunu yapmayı unutmayın

Sofraların vazgeçilmezi olan yaprak sarması sofralarda yerini almaya hazırlanıyor.

Hanımların kış hazırlıklarında önemli bir yeri olan bu büyük lezzetin yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok püf nokta bulunuyor. Püf noktalara dikkat edilmesi durumunda yaprakları 1 sene boyunca saklayabilirsiniz.

salamura-asma-yapragi3.jpg

SALAMURA YAPRAK TARİFİ-KULLANILACAK MALZEMELER
• 3kg. asma yaprağı
• 2yemek kaşığı kaya tuzu

SALAMURA YAPRAK TARİFİ-YAPRAK NASIL KURULUR

Salamura yaprak tarifine göre öncellikle yaprakları güzelce yıkamanız ardından da süzmeniz gerekiyor.

Salamura yaprak tarifine göre yaprakları boyutlarına göre gruplandırın.

Salamura yaprak tarifine göre pencereye suyu koyup kaynatın, su kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. Boyutlarına göre sırasıyla 3 'er dakika kaynatın.

Salamura yaprak tarifine göre yaprakları süzgeçle süzün

Salamura yaprak tarifine göre rulo yaparak kavanozun içine alın. Oldukça sıkı bir şekilde kavanozları doldurun .En üstüne ise kaynattığınız sudan ekleyin.

Salamura yaprak tarifine göre kapağını sıkıca kapatın, kapattıktan sonra ters çevirerek bekletin.

Salamura yaprak tarifine göre güneş almayan bir yerde bekletebilirsiniz.

FOTOĞRAF: “yemek.com”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.