KONYA HABER
Konya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1795 %0,26
48,1183 %0,45
4.711,00 % 0,41
Ara
BBN Haber Ekonomi Artık 1 sene taze kalacak! Salamura yaprak kurumunda bunu yapmayı unutmayın

Artık 1 sene taze kalacak! Salamura yaprak kurumunda bunu yapmayı unutmayın

Sofraların vazgeçilmezi olan yaprak sarması sofralarda yerini almaya hazırlanıyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Hanımların kış hazırlıklarında önemli bir yeri olan bu büyük lezzetin yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok püf nokta bulunuyor. Püf noktalara dikkat edilmesi durumunda yaprakları 1 sene boyunca saklayabilirsiniz.

SALAMURA YAPRAK TARİFİ-KULLANILACAK MALZEMELER
• 3kg. asma yaprağı
• 2yemek kaşığı kaya tuzu

SALAMURA YAPRAK TARİFİ-YAPRAK NASIL KURULUR

Salamura yaprak tarifine göre öncellikle yaprakları güzelce yıkamanız ardından da süzmeniz gerekiyor.

Salamura yaprak tarifine göre yaprakları boyutlarına göre gruplandırın.

Salamura yaprak tarifine göre pencereye suyu koyup kaynatın, su kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. Boyutlarına göre sırasıyla 3 'er dakika kaynatın.

Salamura yaprak tarifine göre yaprakları süzgeçle süzün

Salamura yaprak tarifine göre rulo yaparak kavanozun içine alın. Oldukça sıkı bir şekilde kavanozları doldurun .En üstüne ise kaynattığınız sudan ekleyin.

Salamura yaprak tarifine göre kapağını sıkıca kapatın, kapattıktan sonra ters çevirerek bekletin.

Salamura yaprak tarifine göre güneş almayan bir yerde bekletebilirsiniz.

FOTOĞRAF: “yemek.com”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *