KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0350 %0,80
48,0868 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber MUTFAK Aşeneye Karaman Mutfağı kitabı Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü

Aşeneye Karaman Mutfağı kitabı Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü

Rıza Duru’nun 10 yıllık emeğiyle hazırlanan ve Duru Bulgur Yayınları’ndan çıkan Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı kitabı, dünyanın en prestijli gastronomi ödüllerinden Gourmand Awards’ta Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Duru Gıda, Anadolu’nun köklü mutfak mirasını yaşatan çalışmalarıyla bir kez daha uluslararası alanda adını duyurdu.

Duru Bulgur Yayınları tarafından yayımlanan Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı kitabı, gastronomi dünyasının saygın ödüllerinden biri kabul edilen Gourmand Awards 2025’te Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Yazar Rıza Duru’nun on yıllık çalışmasıyla hazırlanan eser, kültürel derinliği, özgün içerikleri, göçmen ve vejetaryen tarifleriyle jürinin tam puan verdiği nadir kitaplardan biri olarak öne çıktı. 18-22 Haziran günlerinde Portekiz’in Cascais kentinde 82 ülkeden yüzlerce katılımcıyla gerçekleşen törende ödüle uzanan bu başarı, Türk mutfağının uluslararası alandaki gücünü bir kez daha gösterdi.

whatsapp-image-2025-06-27-at-15-52-52.jpeg

Bu ödül, yerel kültürlerin değer kazanması adına bir kilometre taşı

Dünyanın en prestijli ve ses getiren ödüllerinden olan Gourmand Awards, gastronomi dünyasının 'Oscar'ı kabul ediliyor. Rıza Duru’nun yazdığı "Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı", zengin içeriği ve kültürel derinliğiyle jürinin dikkatini çekti. Kitap, yalnızca Karaman yöresinin geleneksel tariflerini belgelemekle kalmayıp aynı zamanda aile mirası reçeteleri, göçle değişen mutfak pratikleri ve vejetaryen yemekler gibi farklı kategorilerde de değerli içerikler sunuyor. Gourmand Awards jürisi, eserin gastronomi dünyasına kattığı çok yönlü bakış açısını, kültürel mirasın korunmasına olan katkısını ve görsel-yazınsal bütünlüğünü övgüyle değerlendirdi. Bu ödül, Karaman mutfağının uluslararası tanıtımı açısından olduğu kadar yerel kültürlerin küresel çapta değer kazanması adına da önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *