Yayınlanma:
BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI: FIRINDA PİŞİRME
BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI: FIRINDA PİŞİRME
Fırında pişirme için ideal fırın ısısı 160-250 derece arasında olmalıdır. İster fileto olsun ister siyah etli hiç fark etmez. Tüm fileto ya da bütün balıklar fırında pişirmeye uygundur. Fırında pişirme yönteminin de kendi içinde farklılıkları vardır. Bunlar ana hatları ile derin bir fırın kabına pişirme, güveçte pişirme ya da kağıtta pişirmedir. Fırın kabında pişirirken balığınızı az sıvı ilavesi ile pişirmeniz gerekmektedir. Güveçte pişirirken ekleyeceğiniz balık dışındaki malzemeleri, özellikle de sebzeleri harç şeklinde balığın altına ve üzerine sermelisiniz. Bir diğer fırında pişirme yöntemi ise kağıtta pişirmedir. Bu teknik balığın kendi buharıyla pişmesini sağlar.
Konya Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.