KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9417 %0,51
47,8055 %0,57
4.403,35 % 0,46
Ara
BBN Haber MUTFAK Bu çay tarifini içen kışın hasta olmuyor

Bu çay tarifini içen kışın hasta olmuyor

Zorlu kış soğuklarının bastırdığı günlerde bulaşıcı hastalıklar hayatı zehir ediyor. Gelin hemen hemen her evde bulunan malzemelerle bağışıklığı yükselten ve insanın içini ısıtan kış çayı tarifine bakalım.

Okunma Süresi: 1 dk

Kış mevsimi karla birlikte soğuğu ve bulaşıcı hastalıkları da beraberinde getirdi. Buz gibi soğuklar sebebiyle piknik ve park yürüyüşü gibi aktivitelerden uzak kalan insanlar kendilerini kapalı alanlara kapattı. Kalabalık kapalı ortamlarda geçirilen vakitler bulaşıcı hastalıklara sebep olurken, hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerekiyor.

A realistic illustration of a wooden table set for making a winter immune-boosting tea. On the table, there is a small pile of fresh ginger roots (some sliced), a stick of cinnamon, a few dried rosehips (kuşburnu), 2-3 cloves, a slice of lemon, and a small honey jar with a spoon. The scene is cozy and warm, with soft natural lighting coming from a window, casting gentle shadows, evoking a wintery feel.

İşte size kolay bulunacak malzemelerle bağışıklık sisteminizi zirveye çıkaracak kış çayı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çubuk tarçın
  • 2-3 karanfil
  • 1 tatlı kaşığı kuşburnu
  • 1 dilim limon
  • 1 tatlı kaşığı bal (servis ederken eklenecek)
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Suyu kaynatın ve ocaktan alın.
  2. Zencefil, tarçın, karanfil ve kuşburnunu sıcak suya ekleyin.
  3. Karışımı 10 dakika kadar demlemeye bırakın.
  4. Demlendikten sonra bir fincana süzün ve limon dilimi ile balı ekleyerek karıştırın.

Faydaları:

  • Zencefil: Soğuk algınlığı ve boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Tarçın: Antibakteriyel özellikleriyle bağışıklığı destekler.
  • Kuşburnu: C vitamini deposudur.
  • Bal: Doğal bir antiseptik ve enerji kaynağıdır.

Afiyetle tüketin ve sıcacık kalın! ????

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *