Bu tarifi denemeden tavuk yedim demeyin. Chef Güzel sırrı açıkladı

Bu tarifi denemeden tavuk yedim demeyin. Chef Güzel sırrı açıkladı

Konya'nın ünlü şefleri lezzet sırlarını açıkladı. BBN Haber okuyucuları ile mis gibi tavuk tarifi paylaşan Chef Hakan Güzel, lezzetin sırrını açıkladı.

Malzemeler
• Yarım kilo tavuk göğsü
• Yarım su bardağı süt
• Yarım su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 2 diş sarımsak (ezilmiş)
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, köri damak zevkinize göre istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

whatsapp-image-2025-06-17-at-19-44-43.jpeg

Tavukları bulamak için:

• 5 yemek kaşığı galeta unu
• 3 yemek kaşığı mısır unu
• 1,5 yemek kaşığı un

Kızartmak için:

• Sıvı yağ

Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz.

whatsapp-image-2024-04-27-at-15-28-06.jpg

Sonra galeta unu, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartıyoruz.
Yağ kızgın olursa daha güzel kızaracaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.