Bu tarifi denemeden tavuk yedim demeyin. Chef Güzel sırrı açıkladı
Malzemeler
• Yarım kilo tavuk göğsü
• Yarım su bardağı süt
• Yarım su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 2 diş sarımsak (ezilmiş)
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, köri damak zevkinize göre istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Tavukları bulamak için:
• 5 yemek kaşığı galeta unu
• 3 yemek kaşığı mısır unu
• 1,5 yemek kaşığı un
Kızartmak için:
• Sıvı yağ
Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz.
Sonra galeta unu, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartıyoruz.
Yağ kızgın olursa daha güzel kızaracaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.