KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0350 %0,80
48,0868 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber MUTFAK Bu tarifi denemeden tavuk yedim demeyin. Chef Güzel sırrı açıkladı

Bu tarifi denemeden tavuk yedim demeyin. Chef Güzel sırrı açıkladı

Konya'nın ünlü şefleri lezzet sırlarını açıkladı. BBN Haber okuyucuları ile mis gibi tavuk tarifi paylaşan Chef Hakan Güzel, lezzetin sırrını açıkladı.

KAYNAK: Abdulğani Çiftçi
Okunma Süresi: 1 dk

Malzemeler
• Yarım kilo tavuk göğsü
• Yarım su bardağı süt
• Yarım su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 2 diş sarımsak (ezilmiş)
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, köri damak zevkinize göre istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

whatsapp-image-2025-06-17-at-19-44-43.jpeg

Tavukları bulamak için:

• 5 yemek kaşığı galeta unu
• 3 yemek kaşığı mısır unu
• 1,5 yemek kaşığı un

Kızartmak için:

• Sıvı yağ

Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz.

whatsapp-image-2024-04-27-at-15-28-06.jpg

Sonra galeta unu, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartıyoruz.
Yağ kızgın olursa daha güzel kızaracaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *