Çiğ köfte için malzemeler nelerdir?

Çiğ köfte için malzemeler nelerdir?

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile özdeşleşen çiğ köfte hangi malzemelerle yapılır? İşte çiğ köfte malzemeleri ve yapım aşamaları...

Urfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, evde de kolayca hazırlanabilecek bir tariftir. Yoğurma işlemi biraz zahmetli kabul edilse de çiğ köftenin malzemeleri genellikle her evde bulunabilecek türdendir. “Evde çiğ köfte nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ve detayları, haberimizin devamında yer alıyor.

ig-kofte-yapimi.jpg

ÇİĞ KÖFTE YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER
• 2,5 su bardağı esmer bulgur
• 1,5 su bardağı sıcak su
• 1 çay bardağı isot (Urfa biberi)
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 5 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet soğan
• 1 adet limonun suyu

cig-kofte.jpeg

ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Bulguru derin bir kaba alıp üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu dökün ve üzerini kapatarak yaklaşık 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Bu sırada soğanı mutfak robotundan geçirip suyunu süzün. Isotu bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin ve birkaç dakika bekleyin.

Kabaran bulguru mutfak robotuna aktarın ve üzerine suyu sıkılmış soğanı, ıslatılmış isotu (suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyin. Robotu aralıklarla çalıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırın.

Hazırladığınız karışımı geniş bir kaba alın ve birkaç dakika daha elinizle yoğurarak şekil verin. Çiğ köfteyi bolca marul, domates ve limon dilimleriyle birlikte servis ederek sevdiklerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.