KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2862 %0,24
48,9654 %0,45
4.895,93 % 0,23
Ara
BBN Haber MUTFAK Çiğ köfte için malzemeler nelerdir?

Çiğ köfte için malzemeler nelerdir?

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile özdeşleşen çiğ köfte hangi malzemelerle yapılır? İşte çiğ köfte malzemeleri ve yapım aşamaları...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Urfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, evde de kolayca hazırlanabilecek bir tariftir. Yoğurma işlemi biraz zahmetli kabul edilse de çiğ köftenin malzemeleri genellikle her evde bulunabilecek türdendir. “Evde çiğ köfte nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ve detayları, haberimizin devamında yer alıyor.

ig-kofte-yapimi.jpg

ÇİĞ KÖFTE YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER
• 2,5 su bardağı esmer bulgur
• 1,5 su bardağı sıcak su
• 1 çay bardağı isot (Urfa biberi)
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 5 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet soğan
• 1 adet limonun suyu

cig-kofte.jpeg

ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?
Bulguru derin bir kaba alıp üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu dökün ve üzerini kapatarak yaklaşık 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Bu sırada soğanı mutfak robotundan geçirip suyunu süzün. Isotu bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin ve birkaç dakika bekleyin.

Kabaran bulguru mutfak robotuna aktarın ve üzerine suyu sıkılmış soğanı, ıslatılmış isotu (suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyin. Robotu aralıklarla çalıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırın.

Hazırladığınız karışımı geniş bir kaba alın ve birkaç dakika daha elinizle yoğurarak şekil verin. Çiğ köfteyi bolca marul, domates ve limon dilimleriyle birlikte servis ederek sevdiklerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *