Çökertme Kebabının püf noktalarını Chef Hakan anlattı. Damakları şenlendiriyor
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden Çökertme kebabının püf noktalarını Chef Hakan Güzel anlattı.
600 gr dana eti (jülyen doğranmış)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
3 adet patates ( dondurulmuş patateste kullanabilirsiniz)
Servis için;
2 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Öncelikle etlerimizi jülyen doğrayalım.
Ardından tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 20-30 dakika pişirelim.
Et suyunu çektikten sonra 5 yemek kaşığı sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Soğanları da etle birlikte kavuralım.
Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Patatesleri soyup ince ince kibrit çöpü şeklinde doğrayalım kızgın yağda kızartalım. Dondurulmuş hazır patateste kullanabilirsiniz
Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
Tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.
Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.
Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.
En son çökertme kebabımızın üzerine çok az maydanoz serpip servis edelim. Afiyet şifa olsu
Kaynak:Hümeyra KARADAĞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.