KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3203 %0,24
48,7869 %0,45
4.855,94 % -0,02
Ara
BBN Haber MUTFAK Çökertme Kebabının püf noktalarını Chef Hakan anlattı. Damakları şenlendiriyor

Çökertme Kebabının püf noktalarını Chef Hakan anlattı. Damakları şenlendiriyor

Türk mutfağının eşsiz lezzeti Çökertme kebabının püf noktasını Chef Hakan Güzel, BBN Haber okuyucuları ile paylaştı.

Okunma Süresi: 2 dk

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden Çökertme kebabının püf noktalarını Chef Hakan Güzel anlattı.

whatsapp-image-2024-11-07-at-17-24-06.jpeg
CHEF HAKAN GÜZEL

600 gr dana eti (jülyen doğranmış)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
3 adet patates ( dondurulmuş patateste kullanabilirsiniz)

Servis için;
2 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Öncelikle etlerimizi jülyen doğrayalım.
Ardından tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 20-30 dakika pişirelim.
Et suyunu çektikten sonra 5 yemek kaşığı sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Soğanları da etle birlikte kavuralım.
Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Patatesleri soyup ince ince kibrit çöpü şeklinde doğrayalım kızgın yağda kızartalım. Dondurulmuş hazır patateste kullanabilirsiniz
Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
Tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.
Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.
Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.
En son çökertme kebabımızın üzerine çok az maydanoz serpip servis edelim. Afiyet şifa olsu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *