Yayınlanma:
Etin neresinden ne yapılır? KAVURMA (KARADENİZ)
Etin neresinden ne yapılır? KAVURMA (KARADENİZ)
Karadeniz'e özgü kavurma kendi yağı ve but ya da koldan doğradığınız kuşbaşıyla yapılır. İçin Tonya tereyağı ve ince kıyılmış soğan ilave edilir. Soğan hem asitli yapısıyla pişmeyi hızlandırır hem de suyuyla lezzet verir. Etin kendi suyu pişme süresi sonunda muhakkak içinde kalmalıdır. Bu sebeple kısık ateşte pişirilmelidir. Yani kavurma gibi et, tüm suyu çekip kendi yağı ile bırakılmaz. Yine 1 kilo ete 11 gram kaya ya da deniz tuzu ilave edilmelidir. Eğer tereyağınız tuzluysa buna dikkat edin. Dilerseniz pilavla servis edebilirsiniz.
Resmi İlanlar
Konya Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.