Faydası saymakla bitmiyor

Faydası saymakla bitmiyor

Ürdün, Lübnan, Suriye, Yunanistan, Mısır ve İsrail gibi Akdeniz ülkelerinin ortak lezzetleri arasında bulunan ve baklagiller sınıfından aynı adı taşıyan otsu bir bitkinin olgunlaşmış tohumlarından elde edilen termiye (tirmis), meşakkatli çalışma sonucunda hazırlanıyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde "acı bakla", "delice bakla", "kurt baklası", "mısır baklası" gibi değişik isimler verilen ıslak çerez, Konya ve Isparta yöresinde ise "termiye" adıyla tüketiliyor. Kendine has tadı bulunan ve her yaştan kişinin tükettiği termiye, görünüm olarak mısır tanelerini andırıyor. Vitamin, protein ve mineral açısından yüksek olan termiye, vücuda birçok açıdan fayda sağlamaktadır. En çok bilinen faydası sindirim sistemine olan desteğidir. Yumurta ve et yerine alternatif oluşturarak vücudun pek çok açıdan fonksiyonlarını desteklemektedir. Bunun dışında termiye, vücuda yüksek enerji verir. Hipertansiyonu, tip 2 diyabeti, kolon kanserini önler. Termiye öğütülmüş tahıllara oranla dört kat daha fazla protein içermektedir. Dokuların iyileşmesi için önemlidir. Vücutta depolanan termiyedeki besinler, vücuttan atıkların atılması için çalışmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.