Fırın ağzı

Fırın ağzı

Tepsinin altına kuyruk yağlarını aralıklarla dizin. Üzerine ince doğradığınız biberleri koyun. İstediğiniz baharatları ekleyerek, etleri boşluk kalmayacak şekilde üstlerine dizin.

Baharatlama işlemini etlerin üstüne tekrarlayın. Sarımsakları doğramadan ilave edin. Domatesleri de etlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin. Dilediğiniz kadar tuz serpin. Bu yemekte yağ olarak sadece kuyruk yağı kullanıldığı için su eklenmeyeceğini unutmayın. Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın. Evinizde 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirmeye başlayın. Son 10 dakika üzerini açarak etlerin üzerinin kızarmasını sağlayın. Dilerseniz tepsinizi 3 saat pişmek üzere bir ekmek fırınına verebilirsiniz. Böylece tarifi adının hakkını vererek pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...

MALZEMELER

1 kilogram kuzu eti

100 gram kuyruk yağı

5 adet domates

7 adet yeşil biber

8 diş sarımsak

Kekik

Tuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.