Günün tarifi: Acıbademli Unsuz kurabiye

Günün tarifi: Acıbademli Unsuz kurabiye

Günün tarifi: Acıbademli Unsuz kurabiye

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Çikolatayı elinizle kırıp, benmari usulü eritin. Diğer taraftan acıbadem kurabiyelerini, toz bademi, pudraşekerini, tereyağını, yumurtaları ve nar suyunu mutfak robotu ya da blenderden geçirin. Son olarak eritilmiş çikolatayı ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı 10 cm çapındaki yağlanmış küçük kek kalıplarının yarısına kadar paylaştırın. Kek sertleşene kadar 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Dilimlenmiş portakal kabuğu ile süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER
-150 gram bitter çikolata
-3 adet büyük veya 6 adet küçük boy acıbadem kurabiyesi (birbirine yapışık)
-100 gram toz badem
-150 gram pudraşekeri
-100 gram oda sıcaklığında tereyağı
-4 adet yumurta, 2 çorba kaşığı nar suyu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.