Günün Tarifi: DİYET BEYTİ
Köfte için kıyma, soğan, sarımak ve baharatları yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, toplam 8 adet köfte yapın. İkişerli olmak üzere birleştirip, Adana kebapta olduğu gibi uzun ince köfte şekli verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hiç yağ eklemeden önlü arkalı pişirin. Servis için tavada ısıttığınız lavaş veya tam buğday yufkasının içine köfte koyun ve sarın. Diğer lavaş ve köfteleri de aynı şekilde hazırlayın. İki parmak genişliğinde kesin ve üzerine sarmısaklı yoğurt koyun. Tavada erittiğiniz margarinin içine toz kırmızı biberi katın ve beytinin üzerine gezdirin.
MALZEMELER
- 250 gram kıyma
-1 adet rendelenmiş soğan (küçük)
-1 diş dövülmüş sarımsak
-Tuz, karabiber, kimyon
Servis için: 4 adet küçük boy kepekli lavaş veya tam buğday unundan köy usulü yufka, 1-2 diş sarımsak
-Yağsız yoğurt
-1 çorba kaşığı light margarin
-1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.