Günün Tarifi: Kırmızı Biber Dolması

Günün Tarifi: Kırmızı Biber Dolması

Günün Tarifi: Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde çıkarıp içlerini temizleyin. Bulgur ve pirinci yıkayıp süzün. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine bulgur, pirinç, ince kıyılmış soğan, dereotu, salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağızlarını kurutulmuş domatesle kapatın ve tencereye yerleştirin. Sıcak suyu üzerine gezdirin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını tencereye katın. 1 çay kaşığı tuz serpin. 20-25 dakika pişirip servis yapın.

MALZEMELER

-1 kg orta boy kırmızı biber

-300 gram kıyma

-1 su bardağı bulgur

-1 Türk kahvesi fincanı pirinç

-1 adet büyük boy soğan

-Yarım demet kıyılmış dereotu

-1 çorba kaşığı salça

-8-10 adet kurutulmuş domates

-2 su bardağı sıcak su

-2 çorba kaşığı tereyağı

-Tuz, karabiber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.