Günün Tarifi: Köri Soslu Tavuk

Günün Tarifi: Köri Soslu Tavuk

Günün Tarifi: Köri Soslu Tavuk

Derin dondurucudan çıkardığınız veya yeni alıp, biraz buzlukta beklettiğiniz tavuk etini ince dilimleyin. Bir kapta 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, köri ve tuzu karıştırın. Tavuk dilimlerini bu karışımda yarım saat bekletin. Kalan zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan ve baharatlı tavuk dilimlerini katın. 1-2 dakika çevirdikten sonra jülyen doğranmış biberleri ilave edin ve tüm malzemeyi kısık ateşte 3-4 dakika soteleyin. Sıcak olarak servis yapın.

 

MALZEMELER

-300 gram tavuk göğsü

-3 tatlı kaşığı zeytinyağı

-1 tatlı kaşığı köri, 1 adet soğan

-1'er adet kırmızı ve çarliston biber

 

-Bir tutam tuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.