Yayınlanma:
Günün Tarifi: Reçelli Taze Peynirli Milföy
Günün Tarifi: Reçelli Taze Peynirli Milföy
Milföyleri dondurucudan çıkarın ve 10 dakika kadar yumuşamasını bekleyin(kırılmadan bükülecek kadar çözülse yeterli)
4 kare milföyü fırın tepsisine yerleştirin, her birinin ortasına taze peynir koyun ve kenarlarında 1 cm pay bırakarak yayın.
Üstlerine 1 er yemek kaşığı reçel koyun.
Kapak yapacağınız milföylerden kurabiye keskisi ya da bıçak yardımıyla minik kalpler çıkarın.
Reçelli tabanların üstüne yerleştirin ve açılmaması için kenarlarından çatalla geçin.
Yumurta sarısı sürün, 200 derece önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. İster sıcak dondurmayla isterseniz de soğuk kendi başına servis yapın.
MALZEMELER:
8 adet kare milföy
4 yemek kaşığı taze peynir
4 yemek kaşığı ahududu reçeli
1 yumurtanın sarısı
Konya Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.