Günün Tarifi: Sebzeli Tavuk Budu

Günün Tarifi: Sebzeli Tavuk Budu

Günün Tarifi: Sebzeli Tavuk Budu

Tavuk butlarını ocakta tütsüleyip yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edin. Tavuklar yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan sıvıyağı bir tavaya alıp, arpacık soğanları kavurun. Üzerine halka doğramış havuç ve kuşbaşı doğranmış kırmızı biberleri ilave edin. Havuçlar yumuşayınca üzerine bezelye, tavukların haşlama suyundan yarım su bardağı, tuz ve karabiber ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sebzeli garnitürün yarısını bir fırın kabına boşaltın. Üzerine tavukları koyun. Kalan garnitürü tavukların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar tutup servis yapın.

MALZEMELER

6 adet tavuk budu

Yeteri kadar su

3 çorba kaşığı sıvıyağ

30 adet arpacık soğan

3 adet orta boy havuç

2 adet kırmızı biber

Bir buçuk su bardağı bezelye

Tuz ve karabiber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.