Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç ile sivri biberi de ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın ve çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurda ilave edin. Daha sonra yavaşça yoğurdu çorbaya katarken, bir yandan da karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuz, yenibahar ve karabiber ekleyip, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
-250 gram kıyma, 2 adet soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 adet küçük boy havuç
-3 adet sivri biber
-7 su bardağı su
-300 gram yoğurt, 1 adet yumurta
-Tuz, yenibahar, karabiber

Okunma Süresi: 1 dk

Konyaspor’da lig tarihinde bir ilk: 2 haftada 7 gol
#Konya Spor / 22 Ağustos 2025

Öğretmenleri sevindiren haber. Eğitim ödeneğinde büyük artış yaşandı
#Ekonomi / 22 Ağustos 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *