Günün Tarifi: Tire köftesi
Öncelikle köftelerimiz için kıymaya tuz ilave edip iyice yoğuruyoruz. Streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında dinlendirmek köftelerin daha leziz olmasını sağlayacaktır. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 12 cm uzunluğunda ve parmak kalınlığında köfteler hazırlayalım. İnce şişlere sarıp mangal ateşinde ya da ızgarada pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Sos için 1 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak, domates salçası, biber salçası ve suyu karıştırarak 5 dakika pişirin. Ayrı bir yerde pideleri 3 cm uzunluğunda dilimleyip, kalan 2 çorba kaşığı tereyağında kızartın. Pideleri alıp, aynı tereyağında soğuyan köfteleri kızartın. Üzerine köfteleri dizip, sos gezdirin.
MALZEMELER
-750 gram az yağlı kıyma
-3 adet orta boy tırnaklı pide
-1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
-3 çorba kaşığı tereyağı
-3 adet domates, 2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-2 su bardağı su
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.