KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Konya Haber Günün Tarifi: Tire köftesi

Günün Tarifi: Tire köftesi

Günün Tarifi: Tire köftesi

Okunma Süresi: 1 dk

Öncelikle köftelerimiz için kıymaya tuz ilave edip iyice yoğuruyoruz. Streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında dinlendirmek köftelerin daha leziz olmasını sağlayacaktır. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 12 cm uzunluğunda ve parmak kalınlığında köfteler hazırlayalım. İnce şişlere sarıp mangal ateşinde ya da ızgarada pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Sos için 1 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak, domates salçası, biber salçası ve suyu karıştırarak 5 dakika pişirin. Ayrı bir yerde pideleri 3 cm uzunluğunda dilimleyip, kalan 2 çorba kaşığı tereyağında kızartın. Pideleri alıp, aynı tereyağında soğuyan köfteleri kızartın. Üzerine köfteleri dizip, sos gezdirin. 

MALZEMELER
-750 gram az yağlı kıyma 

-3 adet orta boy tırnaklı pide

-1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

-3 çorba kaşığı tereyağı

-3 adet domates, 2 diş sarımsak

-1 çorba kaşığı domates salçası

-1 tatlı kaşığı biber salçası

-2 su bardağı su

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *