KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9602 %0,55
47,9418 %0,62
4.412,26 % 0,66
Ara
BBN Haber MUTFAK Kavurma tarifi hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Kurban etinden lokum gibi kavurma nasıl yapılır?

Kavurma tarifi hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Kurban etinden lokum gibi kavurma nasıl yapılır?

Kurban Bayramı'nda lokum gibi kavurma yemek herkesin hakkı. Peki et pişirmenin ince ayrıntıları neler? Konyalı Chef Hakan Güzel, lokum gibi kavurmanın nasıl yapılacağını anlattı.

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 1 dk

Kurban Bayramı'nda ikram edilen kavurmanın lokum gibi olmasını sağlayan tavsiye Konyalı Chef Hakan Güzel'den geldi. Chef Güzel, mis gibi kavurma tarifini BBN Haber okuyucuları ile paylaştı.

MALZEMELER

250 gram iç yağ
1 kg kuşbaşı doğranmış et
1 adet
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle iç yağlarımızı küçük küçük doğrayıp hazır ediyoruz
Tavamızı orta ateşte ısıtıp iç yağlarını tavaya alıyoruz ve güzelce yağları kavuruyoruz yağ sevmeyenler kavrulan yağları kaşık ile alabilirler
Kızgın yağın içine kuşbaşı etlerimizi alıp güzelce mühürleyin
Etler kendi suyunu salmaya başladığında içine soyulmuş 4 bölünmüş soğanı atıyoruz bir iki tur karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
Ara ara karıştırıyoruz etler pişmeden suyunu çekerse bir bardak sıcak su ilave edebilirsiniz
Etler kendi suyunu çekip kavrulduktan sonra tuzunu ilave edip 5 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Kurban etlerimizi 24 saat dinlendirirsek daha yumuşak bir kavurma elde edebilirsiniz. Kavurmamızın içine baharatlar (karabiber, kekik) ve 3 4 diş tüm sarımsak ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

chef-hakan.jpg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *