Kekik, kaynatıldığında evi dezenfekte ediyor

Kekik, kaynatıldığında evi dezenfekte ediyor

32 yıldır şifalı bitkilerle uğraşan Remzi Yağmurcu, kekiğin kaynatılarak veya tütsüsünün yapılarak evin dezenfekte edilebileceğini söyledi.

Yağmurcu, bin 400 yıl önce hadislerde ve Tıbb-i Nebevi’de evin kekik kaynatılarak ve kekik tütsüsü yapılarak dezenfekte edilebileceğinin bildirildiğini kaydetti. Kekiğin keskin kokusu ve tadı nedeniyle mikrop ve virüsleri dezenfekte ettiğini aktaran Yağmurcu, "Hz. Muhammed (sav) bin 400 sene önce Tıbb-i Nebevi’de şifalı bitkilerle ilgili olarak kendisinin bizlere haber verdiği hadislerde, 'Evlerinizi zater ve mır ile dezenfekte ediniz' diyor. Tabi ki bunlarla dezenfekte ettiğimiz zaman virüsün orada kalması mümkün değil. Zater, yöresel olarak esas Türkçe ismi kekiktir. Kekiğin keskin tat ve kokusu çok etkilidir. Kendisine has bir özelliği var. O has özelliği de çok keskin bir kokusudur. Dezenfektandan maksat evdeki mevcut olan virüsleri evden çıkartmış oluyor. Bu yöntemle evdeki virüstün eseri kalmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.