KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1875 %0,28
47,9093 %0,48
4.688,52 % 0,29
Ara
BBN Haber MUTFAK Kimine göre helva kimine göre tatlı. Konya’nın meşhur lezzeti Köftü Tatlısı

Kimine göre helva kimine göre tatlı. Konya’nın meşhur lezzeti Köftü Tatlısı

Kimine göre helva kimine göre tatlı. Konya’nın meşhur lezzeti Köftü Tatlısıhavaların iyiden iyice soğumaya başladığı bu günlerde şifa deposu Köftü tatlısı ile içinizi ısıtabilirsiniz.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya’nın yöresel lezzetleri arasında yer alan ve özellikle kış mevsiminde sıklıkla tüketilen Köftü Tatlısı, coğrafi işaret tescili alarak lezzetini tescilletti. Özellikle üzüm bağlarının bulunduğu yani pekmezin bol olduğu yörelerde yapılan ve un helvasının pekmezli halini andıran bu tatlının yapımı da çok kolay.

Köftü Tatlısı Nasıl Yapılır?

1,5 su bardağı pekmezi ve suyu bir kapta karıştırıp kaynayınca içine azar azar un ilave edip mikser veya çırpıcı yardımı ile iyice içinde un topakları yok olana kadar çırpın. Teflon tavaya hazırladığınız karışımı döküp altını yakın hafif katılaşmaya başladığında içine tereyağını ekleyin tavaya helva katılaştıkça yapışabilir bu durumda kaşığınıza biraz tereyağı sürmeniz helvanın tavaya yapışmasını önleyecektir. Helvayı iyice pişip katılaşmaya ve kaşığa yapışmayana kadar pişirin. En son tavaya eşit şekilde yayın ve altını kızartın. Yuvarlak tahta bir servis tabağına tavayı ters çevirip dikkatlice alın. En son üzerine tekrardan tereyağı ve pekmez ilavesi de yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz de atabilirsiniz.

Konya’nın yaş almışları uzunca süre bu topraklarda mama yerine çocukları geleneksel lezzet köftü yedirildiğini ifade etmektedir. Helva değil puding kıvamında yapılan köftüler mama niyetine çocuklara yedirilirmiş.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *