Kireçleri söküp atacak! Matlaşmış çatal ve kaşıkları parlatma tekniği...

Kireçleri söküp atacak! Matlaşmış çatal ve kaşıkları parlatma tekniği...

Matlaşmış çatal, bıçak ve kaşıklarını kolayca parlatabileceğiniz doğal yöntemi duyunca çok şaşıracaksınız. Üstelik kireçleri de söküp atıyor. İşte çatal ve kaşıkları cam gibi yapan doğal yöntem;

Kireçlenmiş, matlaşmış ve su lekesi oluşan çatal, bıçak ve kaşıkları parlatmak için etliki bir yöntem var. Üstelik uygulaması da oldukça basit. Bu yöntem sayesinde, mutfak eşyalarınızın eski parlaklığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte çatal, kaşık ve bıçak gibi mutfak gereçlerini cam parlatan doğal yöntem;

john-fornander-25oy-6ke0lg-unsplash.jpg

ÇATAL, KAŞIK VE BIÇAKLARI PARLATAN YÖNTEM

Tarifsiteniz.com'da yer alan içeriğe göre; İlk olarak, matlaşmış çatal ve kaşıkları temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için, bir kapta sıcak su ve bulaşık deterjanını karıştırın. Ürünleri bu karışıma batırın ve bir süre bekletin. Daha sonra, bir sünger yardımıyla ürünleri ovun ve iyice durulayın. Bu işlem, ürünlerin üzerindeki kir ve lekeleri çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Sonrasında, matlaşmış çatal ve kaşıkları parlatmak için birkaç yöntem kullanabilirsiniz. İlk yöntem, sirke ve tuz karışımıdır. Bir kapta sıcak su, sirke ve tuzu karıştırın. Ürünleri bu karışıma batırın ve bir süre bekletin. Daha sonra, bir sünger yardımıyla ürünleri ovun ve iyice durulayın. Bu işlem, ürünlerin parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

Diğer bir yöntem ise, karbonat ve su karışımıdır. Bir kapta karbonat ve suyu karıştırın. Bu karışımı, matlaşmış çatal ve kaşıkların üzerine sürün ve bir süre bekletin. Daha sonra, bir sünger yardımıyla ürünleri ovun ve iyice durulayın. Bu işlem de ürünlerin parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

Son olarak, matlaşmış çatal ve kaşıkları parlatmak için bir diğer yöntem ise, zeytinyağı kullanmaktır. Bir bezin üzerine zeytinyağı dökün ve matlaşmış çatal ve kaşıkların üzerine sürün. Daha sonra, bir sünger yardımıyla ürünleri ovun ve iyice durulayın. Bu işlem de ürünlerin parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

İlgili Haberler