Kış aylarında hayat kurtaran domates saklama tarifi. Ustalar sırrını açıkladı

Kış aylarında hayat kurtaran domates saklama tarifi. Ustalar sırrını açıkladı

Mezelerin ve salataların aranan ürünü hatta yemeklere lezzet katacak kuru domatesleri yapmak için tam zamanı. Siz de kilosuna 400-500 lira vermek yerine çok cüz’i bir maliyet ile enfes domates kurularına sahip olabilirsiniz

Son dönemde popülaritesi iyice artan domates kurusu için tam zamanı… Kış döneminin en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alan domates kurusunu ürün satış yerlerinde ortalama 400-500 TL’den temin etmek mümkün. Özellikle lezzetli mezeler için bulunmaz bir ürün olan domates kurusunu evde yapmak ise oldukça hesaplı hem de çok kolay…

domates-kurusu-500-gr.jpg

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TÜKETEBİLİRSİNİZ
Siz de domates kurunuzu gönül rahatlığıyla yemek için kendiniz kurutmayı deneyebilirsiniz. Hem de mevsim olarak ürünün en bol ve taze bulunduğu üstelik sonbaharın tatlı güneşiyle enfes bir domates kurusuna sahip olabilirsiniz. Öncelikle olgun ve sağlam domatesleri seçin. Şu anda pazarda kasayla alımlarda kilosu 5-7 TL’ye Bursa domatesi almak mümkün. Domateslerinizi iyice yıkayıp kurulayın. Daha sonra domatesleri dilimliyoruz. İsteğe bağlı olarak ister yuvarlak kesin isterseniz dörde bölebilirsiniz. Çekirdek sevmiyorsanız çıkarabilirsiniz ancak bu hem domatesin lezzetini azaltacak hem de oldukça zahmetli olacaktır. Tepsiye ya da en sağlıklısı alttan hava alacağı bir düzeneğe domateslerinizi serin. Tercihen kaya tuzuyla çok fazla olmayacak bir şekilde tuzlayıp güneş altında ortalama 5 günde enfes domates kurularına sahip olabilirsiniz. Aynı işlem fırında daha hızlı olacaktır. Tercih tamamen size kalmış. Afiyet olsun…

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.