KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9600 %0,61
47,9621 %0,68
4.383,90 % 0,01
Ara
BBN Haber MUTFAK Kış aylarında hayat kurtaran domates saklama tarifi. Ustalar sırrını açıkladı

Kış aylarında hayat kurtaran domates saklama tarifi. Ustalar sırrını açıkladı

Mezelerin ve salataların aranan ürünü hatta yemeklere lezzet katacak kuru domatesleri yapmak için tam zamanı. Siz de kilosuna 400-500 lira vermek yerine çok cüz’i bir maliyet ile enfes domates kurularına sahip olabilirsiniz

Okunma Süresi: 1 dk

Son dönemde popülaritesi iyice artan domates kurusu için tam zamanı… Kış döneminin en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alan domates kurusunu ürün satış yerlerinde ortalama 400-500 TL’den temin etmek mümkün. Özellikle lezzetli mezeler için bulunmaz bir ürün olan domates kurusunu evde yapmak ise oldukça hesaplı hem de çok kolay…

domates-kurusu-500-gr.jpg

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TÜKETEBİLİRSİNİZ
Siz de domates kurunuzu gönül rahatlığıyla yemek için kendiniz kurutmayı deneyebilirsiniz. Hem de mevsim olarak ürünün en bol ve taze bulunduğu üstelik sonbaharın tatlı güneşiyle enfes bir domates kurusuna sahip olabilirsiniz. Öncelikle olgun ve sağlam domatesleri seçin. Şu anda pazarda kasayla alımlarda kilosu 5-7 TL’ye Bursa domatesi almak mümkün. Domateslerinizi iyice yıkayıp kurulayın. Daha sonra domatesleri dilimliyoruz. İsteğe bağlı olarak ister yuvarlak kesin isterseniz dörde bölebilirsiniz. Çekirdek sevmiyorsanız çıkarabilirsiniz ancak bu hem domatesin lezzetini azaltacak hem de oldukça zahmetli olacaktır. Tepsiye ya da en sağlıklısı alttan hava alacağı bir düzeneğe domateslerinizi serin. Tercihen kaya tuzuyla çok fazla olmayacak bir şekilde tuzlayıp güneş altında ortalama 5 günde enfes domates kurularına sahip olabilirsiniz. Aynı işlem fırında daha hızlı olacaktır. Tercih tamamen size kalmış. Afiyet olsun…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *