KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber MUTFAK KOGAT'tan yine sıra dışı etkinlik. Sushi Workshop'u düzenlendi

KOGAT'tan yine sıra dışı etkinlik. Sushi Workshop'u düzenlendi

Türkiye Gastronomi Federasyonu ve Konya Aşçılar Derneği iş birliğiyle, Enntepe AVM’de düzenlenen Sushi Workshop etkinliği, Konya’da gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi.

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Aşçılar Derneği yine sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Türkiye Gastronomi Federasyonu ve Konya Aşçılar Derneği iş birliğiyle, Enntepe AVM’de düzenlenen Sushi Workshop etkinliği, Konya’da gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi.

kogat-sushi-1.jpeg

Etkinlik, şehrin damak tadına yeni bir soluk getirirken, yoğun ilgi ve rekor sayıda katılımcıyla unutulmaz anlara sahne oldu. Alanında uzman şeflerin önderliğinde gerçekleşen workshopta, katılımcılar Japon mutfağının zarif lezzeti olan sushiyi adım adım öğrenme fırsatı buldu.

kogat-sushi-2.jpeg

Pirincin doğru pişirilmesinden balık seçimindeki inceliklere, sunum tekniklerinden geleneksel sarma yöntemlerine kadar tüm detaylar, katılımcılara birebir uygulamalı olarak aktarıldı. Konya Aşçılar Derneği Başkanı Ali Ülkü, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Gastronomi, kültürlerin birbirine dokunduğu en güçlü köprülerden biridir.

kogat-sushi-4.jpeg

Biz de Konya Aşçılar Derneği olarak hem yerel mutfağımızı korumaya hem de dünya mutfaklarını halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu etkinlik, gastronomiye olan ilgiyi artırmanın ve mutfak kültürümüzü zenginleştirmenin en keyifli yollarından biri oldu.”

kogat.jpeg

Katılımcılar, etkinlik boyunca hem eğlendi hem öğrendi; kendi elleriyle hazırladıkları sushi çeşitlerini tadarak unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşadı. Konya Aşçılar Derneği, önümüzdeki dönemde de gastronomi dünyasına yön verecek etkinliklerle Konya’nın adını ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmaya devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *