Konya Mutfağı: GÖMMELİ BULGUR PİLAVI
Konya mahalli yemeklerinden Gömmeli Bulgur Pilavı damaklarda iz bırakıyor. Kadim Konya mutfağının yaygın bilinen yemekleri arasında yer alan ve her mevsim sofraları süsleyen Gömmeli Bulgur Pilavı, Konya mutfağının önemli isimlerinden Saime Yardımcı’nın kaleminden çıkan bu güzel yazıyla Konyapedia’da yayımlandı.
İşte malzemeleri ve yapım aşamalarıyla Gömmeli Bulgur Pilavı…
MALZEMELER:
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti,
4 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı),
4 baş kuru soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı nane,
3 su bardağı bulgur,
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz.
Yapılışı:
İnce kıyılmış iki baş kuru soğan iki yemek kaşığı sadeyağda pembeleştirilir. Bulgur ilave edilerek kavrulur. Bir yemek kaşığı domates salçası konur. Diğer tarafta tencereye kuşbaşı et konup suyu çekilinceye kadar karıştırılarak pişirilir. İki yemek kaşığı sadeyağ konup kavrulur. Et kavrulunca ince doğranmış soğan, tuz, nane konur (Et soğanla kavrulmaz). Derin kenarlı bir kabın ortasına et toplanır, kavrulmuş olan bulgurla her tarafı kapatılır, yani etler bulgurun içine gömülür. Hafif ateşte sıcak su dökülerek pişirilir. Pişince üstüne ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.