KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9503 %0,51
47,8852 %0,57
4.404,69 % 0,49
Ara
BBN Haber MUTFAK Konya'nın coğrafya tescilli "Vişne Tiridi" lezzetiyle damak çatlatıyor

Konya'nın coğrafya tescilli "Vişne Tiridi" lezzetiyle damak çatlatıyor

Konya'nın sayısız lezzetlerinden biri olan ve ilk sadece bu şehirde yer alması sebebiyle coğrafya tescili alan "Vişne Tiridini" bir kere yiyen bir daha yemek istiyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Sahip olduğu 38 bin 873 kilometre kare ile Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, içerisinde yüzlerce kilometrekare ormanlık alan ile 2 bin 623 kilometrelik Karapınar çölünü barındırıyor. Bu büyüklüğe sahip olmasıyla kaçınılmaz olarak geniş bir kültürel zenginliğe sahip olan Konya, Türkiye'de yer alan diğer illerden tescilli ürün sayısıyla öne çıkıyor. Toplamda 74 coğrafya tescilli ürüne sahip olan Konya yerel lezzetleriyle dikkat çekiyor.

Konyapedia

Vişne Tiridi Sadeliği Lezzetle Buluşturuyor

Bu yerel lezzetlerden en dikkat çekenlerinden bir ise Konya'nın kadim lezzetlerinden biri olan "Vişne Tiridi". Sadeliği lezzetiyle buluşturmasıyla diğer şehir mutfaklarından ayrılan Konya mutfağının tescilli lezzetlerinden biri olan vişne tiridi, yiyenlerin vazgeçilmezi oluyor.

Konya'nın Yöresel Lezzeti Vişne Tiridinin Tarifi

İşte bir defa yiyenlerin, "Yaz gelse de vişne tiridi yesek" dediği damak çatlatan tarif:

Malzemeler:

  • 1 adet hazır ekmek kadayıfı
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 litre vişne suyu ya da 1, 5 kilogram vişne
  • 1 kilo vişne
  • 30 gr kaymak

Yapılışı:

Tarife pazardan aldığınız vişneleri yıkayarak başlayın. Yıkanan vişnelerin suyunu bir kevgir ve tülbent yardımıyla çıkarın ve tencereye alın ( Hazır vişne suyu ile yapanlar b kısmı atlayabilir). Tencereye alınan vişne suyunun üzerine toz şekeri ilave ederek kaynatın. Şerbetiniz kaynarken marketten aldığınız hazır ekmek kadayıflarını içme suyunda bekleterek kabarmasını sağlayın. Ekmek kadayıflarınız kabarınca alt kısmından şerbetini daha kolay çekmesi için bıçakla çarpı atın. Kadayıflarınızı ocağa aldıktan sonra tencerede kaynamış haldeki sıcak şerbeti üzerine dökün ve pişmeye bırakın. Bu süreç boyunca tepsinin kenarında biriken şerbetten kepçeyle alıp üzerine bırakın. Kadayıfımız pişince sunum için tabağa ters çevirerek dilimleyin ve en son adım olarak üzerine kaymak bırakın.

Diyet Yapanlar İçin İyi Bir Alternatif

Nesillerdir Konyalı kadınların vazgeçilmezi haline gelen vişne tiridi, abartıya kaçılmadan tüketildiği taktirde lezzetli ve porsiyon başına 545 kaloriye hafif bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. Afiyet olsun...

BBN Haber / Muhammet Kürşat Ercan

Yorumlar
Ömer 6 ay önce
İcat çıkarmayın.
BEĞENME
0
CEVAPLA