KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3480 %0,33
48,7079 %0,53
4.840,70 % 0,05
Ara
BBN Haber MUTFAK Konya'ya kar yağdı. Vazgeçilmez lezzet sofraya geldi

Konya'ya kar yağdı. Vazgeçilmez lezzet sofraya geldi

Konya'ya ilk karın düşmesiyle dağların zirveleri beyaz gelinliği üzerine giydi. Ana malzemesi yeni yağmış kar olan karsambaç ilk defa deneyenleri büyülüyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Karsambaç, özellikle Akdeniz bölgesindeki Toros Dağları’nın serin havasını ve doğal karını sofralara taşıyan, eski bir Türk tatlısıdır. Kış mevsiminde Konyalıların da severek tükettiği hafif tatlı, kar ve şerbetin buluşmasıyla oluşan bu lezzet olarak ön plana çıkıyor.

Picture background

Karsamba nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • Doğal kar (veya buz rendesi)
  • Pekmez, bal ya da meyve şurubu
  • İsteğe bağlı: Reçel, süt veya vişne suyu

Picture background

Karsambaç Nasıl Yapılır?

  1. Karın Temini: Eğer doğal kar kullanıyorsanız, temiz bir alandan taze kar alın. Günümüzde hijyen açısından buz rendesi tercih edilebilir.
  2. Hazırlık: Büyük bir kaseye karı doldurun ya da rendelenmiş buz koyun.
  3. Tatlandırma: Üzerine pekmez, bal ya da tercih ettiğiniz meyve şurubunu gezdirin. Vişne suyu veya reçelle de tatlandırabilirsiniz.
  4. Servis: Tatlandırılmış karı hemen servis edin. Karın erimemesi için hızlı olmak önemlidir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *